Ett recept som går enkelt att göra både med kött, och vegetariskt.

För kött, använd köttfärs.
För vegetariskt, använd rivna morötter.
Använder du köttfärs, ta gärna hälften köttfärs och hälften morötter. Bra att äta mindre kött, och det blir saftigt och gott.

Köttfärs eller rivna morötter, motsvarande cirka 400-500 gr
2 vitlöksklyftor
En burk kokosmjölk
1 tsk honung
Tamari eller soja, efter smak
1 msk chilisås Chipotle
eller
1-2 tsk chilisås Habanero
(gillar du stark mat kan du ta det dubbla)
Salt och peppar

Nudlar
Jordnötter

Stek köttfärsen/morötterna i kokosolja eller smör tillsammans med vitlöken. Tillstätt kokosmjölken, chilisåsen, tamarin och honung och låt småkoka i 10-15 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Koka nudlarna.

Servera thaisåsen med nudlar, och strö över jordnötter. Häll gärna på lite extra tamari, det blir gott.