Vi älskar att laga och äta mat med närproducerade råvaror av riktigt bra kvalitet, helst hemodlat förstås. Det är lätt att lyckas när man har bra råvaror. En favorit vi har är pumpa. Vi odlar alltid pumpa, gärna spagettipumpa. Den är lättodlad och ger stora pumpor som går att lagra hela vintern, ända till nästa sommar.
Dom här två recepten är klassiker hos oss:
Honungsrostad pumpa:
Dela pumpan och tärna det yttre, fasta köttet i lagom stora tärningar. Lägg i en ugnsform. Häll över en blandning av olja, honung, salt, peppar och några stänk Starflame chilisås. In i ugnen på 225 grader i 40 minuter. Klart!
Den ugnsrostade pumpan går utmärkt att äta som den är, men är också god till exempel i en sallad.
Pumpamos:
Det inre, mjuka köttet kokas i en del vatten och två delar grädde tillsammans med cirka en tesked Starflame chilisås. Kokas cirka en halvtimme tills det är mjukt, och då är det bara att köra i en mixer, salta lite, så är det också klart!
Pumpafröna går bra att rosta i en panna med lite salt.