Select Page

Riktigt värmande och mättande gratäng, som funkar fint med både köttfärs och vegetarisk färs.

4 portioner
500 gr köttfärs eller vegetarisk färs
1 gul lök
2 vitlöksklyftor
1 paket svarta bönor
1/2 msk chilisås för matlagning Chipotle, mer om du gillar starkt
2 msk tomatpuré
1/2 dl grädde
Oregano
Spiskummin
Salt och svartpeppar

Nachos
Tomater, gärna körsbärstomater
Feferoni
Riven ost, gärna cheddar

Stek färs, lök och bönor.
Blanda ner tomatpuré och grädde.
Tillsätt chilisåsen och kryddorna.
Låt koka 5-10 minuter.

Täck bottnen i en form med krossade nachos.
Häll på färsblandningen.
Toppa med skivad tomat och feferoni. Avsluta med ett lagar riven ost.

Kör i ugnen, 175 grader i cirka 15 minuter, tills osten har smält.

Ätes gärna med mer nachos, feferoni och riven ost.