Till indisk mat, gärna sådant som får koka länge, passar vår habanerosås mycket bra. Här är en enkel vegetarisk gryta som värmer gott!
4 portioner
3 stora potatisar
1 blomkålshuvud
1 paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk Habanero chilisås för matlagning
1 tsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
1 msk tomatpuré
Salt och peppar
Hacka lök och vitlök. Stek i kokosfett eller rikligt med smör eller olja.
Skär potatisen i stora tärningar, och dela blomkålen i mindre buketter. Skär paprikan i strimlor. Häll i grytan och låt steka en stund.
Tillsätt ingefära, spiskummin, garam masala och chilisåsen. Tillsätt salt och svartpeppar.
Häll i kokosmjölken och tomatpurén.
Låt koka i 20-30 minuter. Blir det för torrt, häll i lite vatten.
Servera med mango chutney, naanbröd och lite youghurt.