Det är inte bara i matlagning som chili passar riktigt bra, utan också i kakor och bakverk. I de här småkakorna ska chilin inte ta över, utan bara ge värme och lite extra piff på slutet. Använd gärna säsongens ätbara blommor från trädgården som dekoration. Här har vi använt gullviva.
125 gr rumsvarmt smör
1 dl socker
1 ägg
1/2 msk vaniljsocker
3,5 dl vetemjöl
1/2 tsk Habanero chilisås för matlagning
Vispa ihop smör och socker, och vispa sedan ner ägg och vaniljsocker. Tillsätt chilisåsen och vetemjöl. Arbeta ihop till en deg. Låt degen vila i cirka en timme i kylskåp. Ta ut degen och kavla ut den ganska tunt. Ta ut runda kakor med mått eller uppochner vänt glas. Lägg kakorna på en plåt med bakplåtspapper och dekorera med ätbara blommor. Sedan in i ugnen på 175 grader i cirka 15 minuter.