Select Page

Lättlagad lasagne med det indiska linsmjölbrödet papadums istället för pasta, och härlig värme från chilisåsen.

400 gr köttfärs eller vegetarisk färs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
100 gr champinjoner
1 burk passerade eller krossade tomater
1/2 tsk chilisås Red Savina, mer om du gillar starkt
1/2 msk tamari eller soja
1 tsk honung
Oregano
Basilika
Salt och peppar

Ostsås
3 dl creme fraiche
2 dl mjölk
150 gr riven ost
Salt och svartpeppar

Stek lök, färs och svamp. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i cirka 10 minuter. Värm ingredienserna till ostsåsen i en kastrull, så osten smälter. Varva papadums, ostsås och färssås i en form. Avsluta med ostsås och strö över extra riven ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Gillar du svamp kan du öka mängden svamp, och det går också bra att byta ut lite av den krossade tomaten mot grädde. Börja med en halv tesked Red Savina sås, och smaka av. Öka försiktigt, om du vill ha mer.