Select Page

Lättlagad lasagne med det indiska linsmjölbrödet papadums istället för pasta, och härlig värme från chilisåsen.

400 gr köttfärs eller vegetarisk färs
1 gul lök
2 klyftor vitlök
100 gr champinjoner
1 burk passerade eller krossade tomater
1/2 tsk Habanero chilisås, mer om du gillar starkt
1/2 msk tamari eller soja
1 tsk honung
Oregano
Basilika
Salt och peppar

Ostsås
3 dl creme fraiche
2 dl mjölk
150 gr riven ost
Salt och svartpeppar

Stek lök, färs och svamp. Tillsätt resten av ingredienserna och låt puttra i cirka 10 minuter. Värm ingredienserna till ostsåsen i en kastrull, så osten smälter. Varva papadums, ostsås och färssås i en form. Avsluta med ostsås och strö över extra riven ost. Sätt in i ugnen på 200 grader i 30 minuter.

Gillar du svamp kan du öka mängden svamp, och det går också bra att byta ut lite av den krossade tomaten mot grädde.