Select Page

Underbar gryta med bra hetta som bryts av fint med gräddfil eller creme fraiche. Går att göra på nästan vilket kött som helst, men vi gillar ytterfilé, vilket dels går fort och dels blir mört och fint.
Ytterfilé är ju egentligen en konstigt namn, för det är ju inte filé egentligen. Det är en hel, benfri kotlettrad. Men smakar precis lika bra för det!

500 gr ytterfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
2 morötter
2 potatisar
1-2 paprikor
500 gr passerade tomater
1 dl öl
1/2-1 tsk Red Savina chilisås för matlagning
1 tärning grönsaksbuljong
Paprikapulver
Salt och svartpeppar

Skär köttet i ganska stora bitar. Stek tillsammans med lök och vitlök i rikligt med smör. Häll i den passerade tomaten och ölet. Skär morötterna, potatisarna och paprikorna i bitar och tillsätt.
Avsluta med chilisås, buljong, paprikapulver, salt och peppar. Låt koka i cirka en halvtimma. Blir det för torrt, tillsätt mer öl.
Smaka av och tillsätt mer chilisås om du vill ha mer hetta.

Servera med gräddfil eller creme fraiche och nybakat bröd.