Select Page

Ytterfilé är ett billigare alternativ till fläskfilén, men om det är bra kvalité på köttet kan det vara riktigt bra. Köp lokalt från en bonde nära dig som låter grisarna gå ute, så får du fint kött!

400 gr ytterfilé
1 gul lök
Valfri mängd champinjoner
3 dl grädde
1 dl passerad tomat eller ketchup
1/2 msk Tamari eller soja
1/2 tärning grönsaksbuljong
Några droppar Red Savina chilisås för matlagning
Salt
Riven ost
Potatis

Koka potatisen. Finhacka löken och stek i smör. Skär köttet i smala strimlor, eller tunna skivor. Stek en stund tillsammans med löken. Tillsätt svamp. Tillsätt resten av ingredienserna och låt koka i cirka 15 minuter. Häll i en ugnsform och strö över riven ost. In i ugnen i cirka 10-15 minuter på 175 grader. Ät med kokt potatis och gärna en god sallad.