Select Page

Kryddig och varm indisk vegetarisk gryta, perfekt både till vardag och fest. 

200 gr halloumi
1 gul lök
1 klyfta vitlök
Ett paket passerad tomat
1 dl grädde
1 dl vatten
50 gr smör
1/4 tsk Red Savina chilisås för matlagning, mer om du gillar starkt
1 msk honung
1 msk riven ingefära
1 tsk kardemumma
0,5 tsk kanel
1 msk spiskummin
1 msk paprikapulver
Salt och peppar

Ris, gärna jasminris

Koka riset. Hetta upp smöret och stek lök, vitlök, chilisås och alla kryddor en stund under omröring. Tillsätt passerad tomat, vatten och grädde och låt puttra i cirka 20 minuter. Späd med mer grädde eller vatten om det blir för tjockt. Salta och peppra. 

Skär halloumin i tärningar och stek den tills den får lite färg. Vänd ner i den varma såsen. 

Servera med ris, och gärna med varmt naan-bröd.