Aloo gobi – indisk vegetarisk gryta med Red Savina

aloo gobiTill indisk mat, gärna sådant som får koka länge, passar vår habanerosås Red Savina mycket bra. Här är en enkel vegetarisk gryta som värmer gott!

4 portioner

3 stora potatisar
1 blomkålshuvud
1 paprika
1 gul lök
2 klyftor vitlök
1 tsk chilisås för matlagning Red Savina, mer om du gillar starkt
1 tsk ingefära
2 tsk spiskummin
2 tsk garam masala
1 burk kokosmjölk
1 msk tomatpuré
Salt och peppar

Hacka lök och vitlök. Stek i kokosfett eller rikligt med smör eller olja.

Skär potatisen i stora tärningar, och dela blomkålen i mindre buketter. Skär paprikan i strimlor. Häll i grytan och låt steka en stund.

Tillsätt ingefära, spiskummin, garam masala och chilisåsen. Tillsätt salt och svartpeppar.

Häll i kokosmjölken och tomatpurén.

Låt koka i 20-30 minuter. Blir det för torrt, häll i lite vatten.

Servera med mango chutney, naanbröd och lite youghurt.