Juli på gården

Kalla nätter och okej dagar, men igen riktig högsommarvärme än. Chiliodlingen börjar ta sig efter den långa och kalla våren. Nu är omplanteringen av plantorna nästan klara och vi fokuserar nu istället på att rensa ogräs, och täcka krukorna med täckmaterial. Färskt gräsklipp om plantan behöver näring, halm och det inte behövs.

bikupor

Bikuporna i utkanten av slåtterängen. Vi har gott om vilda insekter på gården, men det är ändå jätteroligt att ha ett par bikupor, känns liksom helt rätt.

chiliplantor i kruka

Chiliplantor, Habanero Red Savina. Det blev en episkt sen start på odlingen i år på grund av den kalla våren. Men nu börjar plantorna ta sig. Några börjar blomma, och några börjar till och med ge frukt.

valp

I april hämtade vi hem lilla Fuffens. Han är en blandras mellan labrador och bordercollie, en så kallad borador. Det är mycket fart i honom, och inte alltid helt lätt att hänga med i hans energiska utspel. Men han är också en helt underbar valp, som kommer att bli en fantastisk gårdshund!

gårdsbild

Vädret hittills har varit sådär. Ganska fina dagar, men ingen riktig värme. Och väldigt kalla nätter, ner mot bara fem-sex grader. Men det är grönt och fint i trädgården, och även om det växer lite sakta, så ser det ganska bra ut.

chiliplantor

Ingen jord mår bra av att vara bar, inte ens i kruka. Därför täcker vi med halm, dels för att hålla fukten i jorden, och dels för att hindra ogräs. Halmen har vi tagit från grisarnas vinterboning i ladugården. Perfekt återbruk!

chiliplantor

Äntligen börjar det växa på sig i växthuset!

rabarber i gryta

Vi kokar en hel del grillsås nu. Sommar är grilltider, och då går det åt en hel del!